Napori KAUVI-a za oslobađanje imovine: Ponavlja poziv na saradnju i na dobrovoljno oslobađanje imovine.

"

Od početka dostavljanja obaveštenja za oslobađanje imovina na severu Mitrovice, Kosovska Agencija za Upoređivanje i Verifikaciju Imovine (KAUVI) je verifikovala i utvrdila da je 6 imovina dobrovoljno oslobađano, koje su potom vraćeno zakonitim vlasnicima.

Jedan slučaj je, prema zahtevu zakonskog vlasnika, okončan zatvaranjem zahteva za oslobađanje imovine.

Nedavno, juče, 12.07.2024, KAUVI je preko v.d. Rukovodioaca regionalne kancelarije u Mitrovici predao ključeve zakonitom vlasniku, koji svoju imovinu nije koristio više od 25 godina.

Kosovska Agencija za Upoređivanje i Verifikaciju Imovine uverava sve građane da će, u skladu sa svojim mandatom iu skladu sa zakonom, nastaviti sa oslobađanjem nelegalno korišćeni imovina na celoj teritoriji Republike Kosova i vraćanjem zakonitim vlasnicima.

Stoga, KAUVI poziva sve ilegalne korisnike imovina koji su predmet zahteva za oslobađanje imovina da sarađuju i dobrovoljno oslobode imovine, kako bi izbegli zakonska sredstva koja se mogu preduzeti za oslobađanje imovine.

Za više informacija, molimo kontaktirajte Kosovska Agencija za Upoređivanje i Verifikaciju Imovine, odnosno Jedinicu za Informisanje.

Kosovska Agencija za Upoređivanje i Verifikaciju Imovine