Nastavlja se dobrovoljno oslobađanje imovine na severu Mitrovice

"

Kosovska Agencija za Upoređivanje i Verifikaciju Imovine (KAUVI) obaveštava javnost da je 11. jula 2024. godine, kao odgovor na obaveštenje o oslobađanju imovine upućeno odgovornoj strani od KAUVI, još jedna imovina je takođe dobrovoljno oslobođena od nezakonitog korisnika u regionu severne Mitrovice.

Nakon provere i konstatacije od KAUVI za oslobađanje navedene imovine, gđa.  Afërdita Beka Arifaj, izvršna direktorica, je predala ključeve imovine zakonitom vlasniku.

Ova akcija je nastavak napora KAUVI da osigura poštovanje imovinskih prava i da ispuni svoj zakonski mandat.

Kosovska Agencija za Upoređivanje i Verifikaciju Imovine apeluje na građane da sarađuju i dobrovoljno oslobode imovinu koja se nelegalno koristi, čime bi se obezbedilo njeno vraćanje zakonitim vlasnicima.  Saradnja građana je ključna za osiguranje poštenog i urednog procesa povraćaja imovine i izbegavanje obaveznih zakonske mera koje se mogu preduzeti u slučaju nepoštovanja obaveštenja.

Kosovska Agencija za Upoređivanje i Verifikaciju Imovine ostaje posvećena zaštiti imovinskih prava građana i nastaviće da se angažuje u skladu sa svojim mandatom i važećim zakonima koji se primenjuju na celoj teritoriji Republike Kosova.

Za više informacija, molimo kontaktirajte Kosovsku Agenciju za Upoređivanje i Verifikaciju Imovine, odnosno Jedinicu za Informisanje.

Kosovska Agencija za Upoređivanje i Verifikaciju Imovine